Topul tractoarelor din agricultura romaneasca

Producatorii de echipamente agricole au descoperit o cerere puternica pe piata romaneasca, cu un numar de clienti  in continua crestere, desi fermele cu peste 100 de hectare constituie o proportie foarte mica din fermele Romaniei. Cu toate acestea, fermele investesc pentru a creste productivitatea. De asemenea, producatorii au devenit mai abili in utilizarea finantarii din programele UE.

Solul de buna calitate, preturile actualizate ale terenurilor, costurile scazute ale fortei de munca si potentialul pentru castiguri mari sunt oportunitati atractive pentru investitorii straini. Principalele culturi din Romania  (porumb, grau si floarea soarelui) reprezinta aproximativ 6070284 de hectare de teren agricol. Acestea ofera oportunităti pentru: echipamente pentru irigatii, masini agricole, silozuri, sere si aporturi agricole(cum ar fi ingrasaminte si suplimente alimentare).

La mai putin de trei luni pana in 2020, anul acesta a devenit anul tractorului. In timp ce toti producatorii de combine prezentati mai jos au anuntat actualizari noi pentru recoltoare in 2018, se pare ca tractoarele se afla in lumina reflectoarelor in noul an.

Conform noilor date ale producatorilor de echipamente agricole, tractoarele primesc mai multa atentie de la fermieri decat anul trecut. In ianuarie 2019, vanzarile de tractoare agricole de tip 4WD au crescut cu 38,2% fata de anul precedent, iar pentru tractoarele de tip 2WD, vanzarile au crescut cu 4,9% fata de ianuarie 2018.

Mai jos va vom prezenta cateva dintre cele mai populare branduri de tractoare folosite in Romania si consumabilele recomandate de catre specialistii nostrii pentru reviziile periodice.

NEW HOLLAND

New Holland este un brand global de masini agricole produse de CNH Industrial. Cele mai noi produse agricole din Olanda includ tractoare, combine agricole, prese, masini de distribuit furaje, pulverizatoare autopropulsate, unelte de tuns, echipamente de insamantare, tractoare tip hobby, vehicule utilitare si unelte pentru recoltoarea de struguri.

Compania a primit mai multe premii pentru produsele, designurile si inovatiile sale. Recent, New Holland a prezentat NH2, un tractor cu motor pe baza de hidrogen cu energie regenerabila. New Holland detine, de asemenea, marci comerciale pentru inovatii specifice pe produsele sale, precum sistemul Intellifill, sistemul ABS Super Steer, Opti Fan System si altele.

DEUTZ-FAHR

Deutz-Fahr este o marca de tractoare si echipamente agricole care a fost înfiintata in 1968 dupa achizitia majoritătii capitalului social in FAHR, o companie lider care deja producea echipamente agricole in secolul precedent, de catre grupul Klockner-Humboldt-Deutz AG (KHD).In 1995, Deutz-Fahr s-a alaturat grupului italian SAME / Lamborghini / Hürlimann pentru a deveni SAME DEUTZ-FAHR Group, acum Grupul SDF.

Cu seria 9, inginerii DEUTZ-FAHR au dezvoltat un tractor ultra-modern, extrem de inteligent, care realizeaza si creste eficienta de functionare in mare parte datorita eforturilor producatorului pentru calitate si inovatie.

Consumabile pentru DEUTZ-FAHR 9340 TTV WARRIOR

Filtre de aer , primar si secundar: XA2573 respectiv XA2574
Filtru de ulei: XO995
Filtre de motorina , primar si secundar: XN310 respectiv XN623
Filtru de polen: XC3081
Filtre hidraulice: XH7097 , XH993 si XH485
Ulei de motor: SUPER FARM 5000 LS 5W30
Ulei pentru reductie (fata), sistem hidraulic si transmisie CVT: SUPERFARM UTTO 10W30
Ulei reductie (spate): SUPERGEAR 80W90
Unsoare: BLUE FORCE SUPERSYNT 450CC
Antigel: NORTH POLE G11
Adblue: ADBLUE NORTHPOLE

FENDT

Este un brand premium in cadrul grupului AGCO, cu un buget de dezvoltare de aproximativ 62 de milioane EURO în 2013, este un lider global al inovatiei in industria echipamentelor agricole. Printre produsele lor se numara: tractoare (de pana la 500CP), masini de recoltat furaje, combine de recoltat, greble, cositoare si masini de balotat.

Fendt 1000 Vario a primit o medalie de aur la categoria „Produs” in cadrul concursului iF Design Award Gold 2016. Criteriile de evaluare includ calitatea proiectarii, functionalitatea, gradul de inovatie, usurinta in utilizare / ergonomia, designul marcii, siguranta si siguranta mediului. Fendt 1000 Vario a convins juriul prin designul sau, precum si prin performantele sale.

Consumabile pentru FENDT 1000 VARIO

Filtru de aer: XA2296
Filtru separator de combustibil: XP100
Filtru de motorina: XNE100
Ulei de motor: SUPER FARM 1000 CI 10W40
Ulei pentru reductie (fata si spate): SUPERGEAR 80W90
Ulei pentru punte (fata si spate): SUPER FARM STOU 10W40
Ulei pentru sistemul hidraulic: HIDROMAX HV 68
Unsoare: BLUE FORCE SUPERSYNT 450CC
Antigel: NORTH POLE G12
Adblue: ADBLUE NORTHPOLE

JOHN DEERE

Este numele de marca al Deere & Company, o corporatie americana care produce utilaje agricole,de constructii si forestiere, motoare diesel, transmisii si cutii de viteze utilizate în echipamente grele si echipamentele pentru ingrijirea gazonului.

S-au anuntat doua noi modele de tractoare, concepute pentru a satisface in special nevoile fermierilor si producatorilor de fan in 2020. Noile John Deere 6230R si 6250R sunt concepute pentru a accelera rapid cu transmisia sa Infinitely Variable Transmission, o adevarata inovatie, pentru a mentine operatorul cat mai confortabil si pentru a lucra cat mai inteligent cu sistemul de comanda Generator 4-4200 instalat din fabrica.

Consumabile pentru JOHN DEERE 6230R

Filtru de aer: XA2572
Filtru de ulei: XO4057
Filtre de motorina: XN4020 si XN3102
Filtre de polen: XC5027 si XC164
Filtre hidraulice: XH7189 si XH485
Ulei de motor: SUPER FARM 5000 LS 10W40
Ulei pentru punte(fata si spate), reductie viteza si sistemul hidraulic: SUPER FARM UTTO
Unsoare: BLUE FORCE SUPERSYNT 450CC
Antigel: NORTH POLE G12
Adblue: ADBLUE NORTHPOLE

CASE

Case IH ofera echipamente agricole, servicii financiare, precum si servicii pentru fermieri si operatori comerciali printr-o retea de dealeri si distribuitori. Produsele care imbunatatesc productivitatea includ: tractoare, combine si recoltoare, echipament fan si furaje, unelte de cultivat, sisteme de plantare si insamantare, pulverizatoare si aplicatoare.

Motoarele care echipeaza tractoarele din seria Magnum au fost proiectate pentru a dezvolta puteri mari pe baza tehnologiei Efficient Power. Beneficiind de tehnologia Hi-eSCR (Reducere Catalitica Selectiva de Inalta Eficienta), motoarele acestor modele de tractoare furnizeaza o putere impresionanta, reducandu-se in acelasi timp consumul de carburant si nivelurile de emisii poluante. 

Consumabile pentru CASE IH MAGNUM 250

Filtru ulei: XO562
Filtre de motorina: XN1031, XN348 si XN682
Filtre de aer: XA3011 si XA3012
Filtre hidraulice: XH797 si XH975
Filtre de polen: XC406 si XC2154
Filtru separator aer ulei: XS535
Filtru de apa: XQ3
Ulei pentru motor: SUPER FARM 1000 CI
Ulei pentru punte (fata) si reductie viteza: SUPERGEAR 85W-140
Ulei pentru punte (spate) si sistemul hidraulic: SUPER FARM UTTO 10W30
Antigel: NORTH POLE G12

In concluzie, un tractor este cel mai important echipament necesar pentru agricultura. Tractorul este intotdeauna echipamentul de cea mai mare valoare detinut de un fermier, de aceea este esential sa fie cumparat tractorul potrivit.

Din fericire, fermierul roman s-a concentrat pe ceea ce conteaza cel mai mult: Calitate si Inovatie.

Avand in vedere diferitele motorizari existente pentru utilajele mai sus prezentate, va recomandam sa folositi catalogul L’Intesa pentru identificarea corecta a produselor de revizie.