Subventii APIA 2020

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) se pregateste pentru a da startul campaniei de depunere a cererilor de subventii. Fiecare fermier va fi informat despre data si ora la care este programat sa depuna cererea unica de plata pe 2020.

APIA Olt va incepe tiparirea invitatiilor care se trimit in cursul lunii februarie. Fermierii olteni vor afla ziua si ora la care trebuie sa se prezinte pentru a depune cererea de plata. Numarul mare de fermieri din judet va incetini procesul, chiar si cu o luna, conform raportului gazetanoua.ro.

„Suntem in proces de pregatire a campaniei de primire a cererii unice, care va incepe de pe 1 martie si pana pe 15 mai. Cele cinci centre din judet vor primi cereri din partea a 31.000 de fermieri, pentru o suprafata de 327.000 de hectare, o suprafata destul de mare. Noi incepem sa tiparim invitatii, sa le trimitem catre fermieri. Este o etapa premergatore, care dureaza in jur de o luna, pentru ca vorbim de 31.000 de fermieri. Ei sunt programati ca sa nu aglomeram centrele, cu ora si zi.”, anunta reprezentantii APIA Olt.