Iveco DAILY, confort si eficienta imbunatatita

Cea mai recenta autoutilitara Iveco Daily nu s-a schimbat prea mult in departamentul de design fata de iteratia din 2016, dar cel mai recent vehicul comercial usor al producatorului italian a fost actualizat cu motoare mai curate, interior imbunatatit, o suita completa de sisteme de siguranta si asistenta pentru soferi.

Iveco Daily este unul dintre cele mai apreciate modele de vehicule utilitare de pe piata europeana, cu o istorie de peste 40 de ani, o adevarata poveste de success si un loc asigurat in galeria de legende ale transporturilor. Prezentat la inceputul anului 2019, Daily stabileste noi standarde in ceea ce priveste digitalizarea, automatizarea si progresul, tendinte abordate cu durabilitate, eficienta si performanta.

Iveco Daily ramane una dintre singurele autoutilitare de pe piata care utilizeaza o constructie a sasiului si a caroseriei separata – rivali precum Mercedes Sprinter folosesc constructii tip unibody si, de aceea, sunt de obicei evaluate pentru a avea sarcini utile mult mai usoare. Daily poate gestiona orice, de la 3,3 pana la 7 tone, in functie de specificatii si stilul de caroserie; in contrast, Mercedes Sprinter este evaluat de la 3,5 la 5,5 tone.

Daily mai beneficiaza de servodirectie asistata electric (EPAS), care reduce pana la 70% din efortul de manevrare a vehiculului, si sistemul avansat de franare de urgenta, City Brake PRO, care previne coliziunile la viteze sub 30 km si diminueaza impactul la viteze mai mari. In misiunile urbane, controlul de croaziera adaptiv permite vehiculului sa-l urmeze pe cel din fata sa, o miscare lenta pana la oprire pentru trafic intens. Exista, de asemenea, ProActive Lane Keeping Assist, care impiedica autoutilitara sa paraseasca involuntar banda cu un suport de directie activ.

Sunt disponibile, de asemenea, controlul coborarii pe deal si un mod de conducere pentru identificarea tractiunii – Traction Plus. Alte actualizari includ optiunea farurilor cu LED, un interior revizuit care ofera un volan reglabil in doua directii si un sistem infotainment de ultima generatie cu Apple CarPlay si Android Auto.

Iveco Daily este unul dintre primele autoutilitare care respecta cele mai noi reglementari privind emisiile, reglementari care au intrat in vigoare in acest an, cunoscute si sub denumirea de modele Daily RDE. Pe langa utilitarele conventionale, Daily este disponibil cu diverse conversii ale cabinei si sasiului – inclusiv basculante si autoutilitare – si in variante de microbuz.

Motoarele Iveco Daily sunt furnizate de Fiat Powertrain Technologies (FPT), specializata in unitati comerciale si industriale. Acestea au configuratii de turbodiesel de 2,3 litri sau 3,0 litri cu patru cilindri.

Motoare diesel Iveco Daily de 2,3 litri (F1A):
– Modelul 120 – 116 CP / 320 Nm
– Modelul 140 – 136 CP / 350 Nm
– Modelul 160 – 156 CP / 350 Nm (380 Nm cu cutia de viteze automata optionala)

Motoare diesel Iveco Daily de 3,0 litri (F1C):
– Modelul 160 – 160 CP / 380 Nm
– Modelul 180 – 180 CP / 430 Nm
– Modelul 210 – 210 CP / 470 Nm (205 CP / 470 Nm inainte de 2019)

Toate motoarele sunt disponibile fie cu o cutie de viteze manuala cu sase trepte, fie cu o cutie de viteze automata Hi-Matic optionala cu opt trepte – cu exceptia motorului 150/160 de 3,0 litri, care este doar manual, si cu motorul 210, care primeste cutie de viteze automata ca standard.