Utilaje forestiere John Deere de ultima generatie

John Deere este o corporatie americana care produce utilaje agricole, de constructii si forestiere, motoare diesel si tractiuni (osii, transmisii, cutii de viteze) utilizate in echipamente grele. In 2019, a fost clasat pe locul 87 in clasamentul Fortune 500 si locul 329 in clasamentul global. Deere & Company a declarat in 2019 un venit net de 3,253 miliarde de dolari si un numar de 74000 de angajati.

De-a lungul anilor, aceasta corporatie a incercat si reusit sa produca utilajele cele mai eficiente si versatile fara a sacrifica putere sau confort. Aceste aspecte sunt mai evidente in categoria de constructii si forestiere decat in oricare alta. Utilajele forestiere de recoltat busteni John Deere sunt dezvoltate si fabricate in Finlanda, iar ele mai noi modele sunt testate pentru cel putin 2000 de ore in conditii dificile de functionare.

Puterea crescuta si designul inteligent sunt complementate de tehnologiile de ultima generatie incorporate in utilajele John Deere. De exemplu, in seriile L si G lansate recent, tehnologiile ForestSight, TimberMatic Maps si seria H de capete de recoltare.

1270G

Puterea crescuta este deosebit de mare in utilajul cu 6 roti, o putere de 200 kW. Cu toate acestea, consumul de combustibil este foarte scazut, semnificativ mai putin decat predecesorul sau, ceea ce duce la economii directe pe toata durata de viata a masinii.

Utilajul are integrat si ForestSight, o suita de solutii tehnologice care maximizeaza timpul de functionare si scade costurile prin intermediul serviciului de asistenta John Deere Connected Support.

Hartile TimberMatic inregistreaza traseul si bustenii taiati cu locatia exacta. Transportatoarele care lucreaza pe acelasi santier vad o situatie exacta, in timp real, iar operatorul de recoltare vede, de asemenea, locatia transportatoarelor . Cu aceasta tehnologie, operatorii pot marca zonele dificile de pe harta sau orice alte observatii de pe teren.

Motoarele Final Tier 4 respecta normele de emisii necesare, aducand totodata mai multa putere. Puterea motorului 6090 PowerTech Plus din 1270G este de 200 kW, ceea ce inseamna aproape 18% mai multa putere decat un motor IT4. Chiar si cu puterea crescuta, motorul FT4 al lui John Deere este foarte eficient din punct de vedere al consumului de combustibil, cu 10% mai mic comparativ cu motorul IT4.

1270G este dotat cu unul din doua optiuni de capete de recoltare. Aceste capete sunt produse de catre John Deere si sunt considerate ideale pentru recoltare si regenerare, cu un grad ridicat de productivitate si masurarea preciziei.

Capetele din seria H400 sunt dotate cu ferastraul SuperCut 100, iar lubrifierea lantului este integrata pentru un consum economic de ulei. Supapa hidraulica EVO 2 ofera control eficient si din punct de vedere al combustibilului, cu setari de presiune direct din cabina. Seria H400 se caracterizeaza prin principiul de alimentare cu patru roti, un control excelent, forta si viteza ridicata, frecare redusa si eficienta ridicata.

Capetele de recoltoare John Deere pot fi personalizate pentru diferite aplicatii cu o varietate de optiuni, inclusiv motoarele de alimentare de diferite puteri si o gama de tipuri de role.

959MH

Utilajul de recoltare forestiera cu senile 959MH este proiectat pentru a lucra pe teren cu panta abrupta. 959MH este dotat cu un motor diesel care ofera o putere de 330 CP, cu 10% mai multa putere decat iteratiile anterioare pentru a spori productivitatea, un consum total scazut de fluid si fiabilitate ridicata. Sistemul de nivelare are cea mai buna inclinare din clasa lui, cu un brat de la 9,12 m la 10,34 m pentru a se potrivi nevoilor de recoltare.

RCS (sistem cu ciclu rapid) este o optiune care poate fi adaptata la nivelul individual de calificare si conditii specifice de recoltare. Mai multe setari RCS pot fi salvate in functie de preferintele operatorului. Incepatorii pot opta pentru un ritm mai lent si metodic, in timp ce profesionistii necesita un raspuns mai rapid.

JDLink este o componenta de baza a lui ForestSight care permite gestionarea intreagii flote de pe desktop sau dispozitivul mobil si ofera oricand acces de la distanta la orele si locatia utilajelor, consumul de combustibil, timpul de repaus, memento-uri de intretinere si multe altele.

959MH vine dotat cu unul din cele doua optiuni de capete de taiere. Capetele FS50 si FR50 se bazeaza pe calitatile de succes ale modelelor anterioare, pentru o productivitate si vizibilitate crescuta, si dispun de configuratii de 30 de grade si, respectiv, de 310 grade. Configuratia FR50 maximizeaza versatilitatea atat in ​​conditii de plantare cat si de rarire, datorita gradului de rotatie crescut. In plus, modelele FS50 si FR50 ofera o vizibilitate buna zonei de taiere si o protectie superioara la uzura a carcasei ferastraului.