JCB Fastrac, cel mai rapid tractor din lume

Un JCB Fastrac modificat a stabilit un nou record mondial de viteza de 217.57 km / h, care a fost media a doua teste de mare viteza efectuate la Elvington Airfield in Regatul Unit si ratificat de catre Guinness World Records. Pe drumul sau de a stabili recordul, tractorul cunoscut sub numele de Fastrac Two a atins o viteza maxima de 247.470 km / h.

Fastrac One a stabilit un record in iunie, cu o viteza maxima medie de 166,73 km / h. Fastrac One si Fastrac Two se bazeaza pe tractorul Fastrac din seria 8000 JCB, comercializat in America de Nord si este cel mai rapid tractor din lume, cu o viteza maxima de 69 km / h. Fastrac Two a fost dezvoltat dupa recordul Fastrac One, echipa proiectului urmarind o noua viteza maxima de 241,402 km / h.

Echipa a conceput solutii pentru a reduce din greutatea tractorului, facand Fastrac Two cu 10% mai usor decat predecesorul sau, beneficiind in acelasi timp de o rezistenta mai mare si de eficientizare suplimentara. Tractorul este alimentat de un motor Dieselmax de 7,2 litri, cu sase cilindri, care produce 1.016 CP (757,6 kW) cu mai mult de 1.844 ft. (2.500 Nm) de cuplu. Obtine mai mult de 2,13 km / l, permitandu-i sa-si indeplineasca rularile de mare viteza cu doar 20 litri in rezervor. Si in timp ce motorul poate functiona cu ulei vegetal, un motor diesel de inalta performanta a fost utilizat pentru aceste teste.

Cel mai nou tractor din seria 8000 de la JCB este echipat cu suspensie hidraulica JCB Advanced, cu actiune dubla fata si spate, si a fost lansat oficial la Agritechnica 2019.

Bazandu-se pe caracteristicile de lunga durata ale seriei Fastrac, sistemul sau de directie unic, conditiile de siguranta si cabina Command Plus a modelelor actuale, Fastrac 8290 si 8330 pot opera acum echipamente mai grele, cu o stabilitate mai mare, oferind in acelasi timp operatorului o calatorie mai sigura si mai confortabila.

Puterea tractorului ramane neschimbata, la 209kW (280 CP) si 250kW (335 CP) la viteza nominala, crescand la 228kW (306 CP) si 260kW (348 CP) sub sarcina completa, dar motorul cu sase cilindri respecta regulile privind emisiile din etapa a V-a.

Suspensia JCB Advanced mentine o inaltime de rulare consecventa atunci cand exista accesorii montate in fata sau balast atasate, asigurand o stabilitate crescuta atunci cand se lucreaza cu echipamente mai mari. Operatorii pot regla inaltimea de rulare individual in fata si in spate pentru a ajuta la echilibrarea tractorului, iar actuatoarele cilindrilor hidraulici pot fi reglate la presiune maxima pentru a minimiza miscarea osiei, cum ar fi buck-raking pe o clema de insilozare sau pentru a curata drumurile cu un plug de zapada.

Pe Fastrac 8290 si 8330, instalatia de suspensie fata si spate permite, de asemenea, o crestere de 13% a greutatii de operare permise pana la 18.000 kg, astfel incat utilaje si echipamente mai mari pot fi operate si balast suplimentar, daca este necesar. De asemenea, capacitatea de incarcare a zonei de punte spate s-a dublat de la 2.500 kg in prezent la 5.000 kg, ceea ce face o propunere mai practica de a monta buncaruri pentru seminte sau ingrasaminte, rezervoare de ingrasaminte lichide si alte echipamente in acest spatiu.

Noile Fastrac 8290 si 8330 sunt alimentate de o versiune revizuita a motorului de 8,4 litri cu sase cilindri folosit de predecesorii lor, dar cu adaugarea unui filtru de particule diesel (DPF) si a unui sistem imbunatatit de reducere catalitica (SCR) pentru a reduce si mai mult poluantii din gazele de esapament si de a respecta cele mai recente norme europene privind emisiile din etapa V.

Noile optiuni de anvelope din categoria „VF” aduc caracteristicile de incarcare, tractiune si flotare ale celor mai noi si mai puternice modele din gama Fastrac. Toate sunt concepute pentru a fi capabile sa calatoreasca in permanenta la viteza maxima admisa de 65 km / h a Fastrac 8290 si 8330, permitand in acelasi timp presiuni de inflatie mai scazute pentru o anumita sarcina pe teren sau o sarcina crescuta la presiunile obisnuite a pneurile cu o cota mai mica.

Un sistem de ghidare de precizie este acum disponibil pentru tractoarele din seria Fastrac 8000 de la dealerii JCB Agriculture pentru a completa sistemele after-market „pregatita pentru directie” instalata din fabrica. Pachetul Trimble GFX-750 cuprinde o antena de semnal satelit montata pe acoperisul cabinei NAV-900 si afisajul GFX-750 in cabina, care are sistemul de operare Android si un aspect configurabil pentru ecranul tactil color de inalta definitie de 256mm.