ARBOS, noul protagonist pe piata europeana

Concepute pentru a lucra in nenumarate aplicatii, tractoarele ARBOS se deplaseaza cu agilitate oriunde. Toate acestea datorita stilului functional, care combina frumusetea formelor cu un design studiat pentru a reduce impactul asupra mediului. Cu acelasi obiectiv de a respecta natura si agronomia, ARBOS si-a actualizat gama adaptandu-l la cele mai stricte reglementari in ceea ce priveste emisiile si siguranta.

ISTORIA

In 1896, Pietro Bubba a realizat prima sa lucrare: o masina de decorticare intr-un mic atelier din Santimento (Piacenza). Cu ajutorul fiilor sai Federico, Salvatore si Artemio, a creat primele sale masini de treierat.

1923: Ulisse Bubba, a realizat primele tractoare cu motor cu cap cald, montate pe remorci CASE: UTC 3, UTC 4 si UTC 5, iar in 1926 tractorul UTB 3 (25/30 CP), primul tractor 100% marca Bubba.

1929: Au fost realizate prototipul UT3 , o versiune imbunatatita si mai usoara a UTB 3 adusa la 25CP si modelul UT5, cel mai puternic tractor cu cap cald construit vreodata.

1936: A fost produs primul tractor cu senile, modelul C35, bazat pe modelul UT6, motiv pentru care a si fost denumit UT6C. Doi ani mai tarziu, Bubba Corporation produce ARIETE (37/45 CP), primul tractor Bubba care nu a fost proiectat de Ulisse, ci de inginerii Emmanueli si Giorgi.

1950: Bubba a produs ultimul tractor cu motor cu cap cald, modelul LO5 (45CP). Acesta a fost proiectat si cu senile, LO6, dar nu a fost produs niciodata.

1952: Inginerul Luigi Lodigiani achizitioneaza fabrica de biciclete ARBOS (acronimul de la Araldi e Boselli, cei doi fondatori) din San Lazzaro (Piacenza) si muta fabrica la Santimento. Aici, ARBOS a inceput sa produca combine, primul prototip fiind echipat cu un motor racit cu aer MT 52 Deutz. Au urmat apoi modelele MT 100 A si 100 B, cel din urma fiind versiunea pentru orez.

1954: Compania Bubba se transforma in ARBOS-Bubba.

1956: Intra in productie combina 100 C (atat cu roti cat si cu senile) si Allodola 650 cu motor diesel Fiat, urmata de 1000 Super si de 750 Super.

1964: Compania americana White achizitioneaza ARBOS Spa. In anul urmator este produs modelul 1220, noul standard european al combinelor. In cativa ani gama se extinde: 1220, 780, Record, 120 Pantera, 165 Tigre, 100 Lince si 125 Giaguaro.

1971: Ia nastere modelul cu autonivelare Pantera 7 Colli, prima combina din lume cu sistem de nivelare pe 4 laturi, longitudinal si transversal.

1976: ARBOS Spa este achizitionata de fratii Magni si este redenumita NEW ARBOS. Este prezentat modelul 565 AL cu autonivelare si intra in productie doua modele noi: 565 A 4L si 705 A 4L.

1994: ARBOS isi inchide definitiv portile, cu doar patru ani inainte de sarbatorirea centenarului.

In timpul Agritechnica 2017, este prezentata oficial linia completa de tractoare si echipamente. Prin urmare, marca ARBOS este gata sa concureze ca protagonist pe piata europeana cu o serie de produse care pot sustine intregul ciclu agronomic, de la lucrarea terenului pana la recoltare. 2018 este anul imbunatatirii gamei de tractoare de mare putere si a dezvoltarii de echipamente avansate pentru insamantarea cu precizie.

CELE MAI NOI PRODUSE

ARBOS a lansat noul sau tractor din seria 7000 la Agritechnica 2019, care a avut loc in 10-16 Noiembrie 2019 la Hannover, Germania. Seria 7000, destinata sa devina varful intregii game de tractoare, este compusa din trei modele : 7220, 7240 si 7260, toate echipate cu un motor FPT cu 6 cilindri de 6,8 litri. Motorul, de ultima generatie TIER 5, ofera pana la 260 de cai putere. Transmisia “Powershift” ofera o trecerea de la un angrenaj la altul extrem de fluida. De asemenea, sistemul hidraulic ofera performante de top, echipat cu o pompa de detectare a sarcinii, cu 5 distribuitori electrohidraulici si lift electronic cu o capacitate de ridicare de 10.000 Kg. Aceste caracteristici imbunatatesc flexibilitatea operationala a seriei 7000 cu toate echipamentele grele.

Confortul si productivitatea operatorului sunt imbunatatite cu cabina HI-VISION MAXI. Ergonomia superioara, vizibilitate maxima si un interior silentios asigura confortul in zilele lungi pe teren. De pe scaunul cu suspensie pneumatica, operatorul are toate comenzile tractorului la indemana: de la naveta inversa de sub volan la maneta de schimbare a vitezei confortabila pana la functiile hidraulice si electronice, incorporate in cotiera multifunctionala.

Gama ARBOS 7000 este prima care a facut un pas indraznet catre noile tehnologii care sunt din ce in ce mai consacrate in lumea mecanizarii agricole, o serie perfecta pentru companiile mijlocii, mari si pentru cei mai exigenti contractori.

Agrithecnica 2019 a reprezentat astfel o vitrina extrem de importanta pentru ARBOS, in cadrul careia compania si-a anuntat progresul in fata unui public internațional. O oportunitate de nerefuzat de a-si reafirma rolul de lider in sectorul agricol, de a interactiona cu potentiali clienti si operatori din intreaga lume si de a aduna feedback (un ingredient esențial pentru a permite brandului sa continue sa se dezvolte).